Jacky de Mulder

Hallo, ik ben Jacky de Mulder. Vanaf mei 2015 ben ik werkzaam bij Fysiotherapie Classens als algemeen fysiotherapeut. Ik behandel iedereen, van jong tot oud!

In 2014 ben ik afgestudeerd aan de Paramedische Hogeschool te Eindhoven, na mijn studie heb ik enkele cursussen gevolgd zoals Medical taping en Mulligan Concept. Ik heb ervaring in het behandelen van onder andere sportblessures, CVA-patiënten, COPD-patiënten en Perifeer arterieel vaatlijden (etalagebenen).

Met mijn kennis vanuit de studie en de cursussen streef ik ernaar om de patiënt zo optimaal mogelijk te behandelen. Naast mijn werk als fysiotherapeut speel ik bij HandbaL Venlo, ook daar ben ik actief als fysiotherapeut voor de jeugd.

Mulligan Concept: “ Een veilige en effectieve manier van mobiliseren”.

De behandelwijze van mulligan concepts houdt in dat een positiefout van een gewricht manueel wordt gecorrigeerd. Tijdens deze correctie voert de patiënt de eerder pijnlijke beweging uit. Middels deze techniek wordt het lichaam getraind om goed en pijnvrij te bewegen. De behandeling volgens Mulligan is geheel pijnvrij!

De technieken kunnen toegepast worden op de wervelkolom en alle gewrichten.

Medical Taping

De achterliggende gedachte van Medical Taping is dat spieren niet alleen invloed hebben op de bewegingen van het lichaam, maar bijvoorbeeld ook de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur beïnvloeden. Als de spieren niet goed werken, kan dat dus resulteren in uiteenlopende klachten en symptomen. Wanneer de niet goed functionerende spieren echter ondersteund worden met deze speciale elastische tape, zal dat het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleren.

In tegenstelling tot de conventionele tapemethode, die vaak met niet rekbaar materiaal ten doel heeft een beperking van de gewrichten te bewerkstelligen, bereikt deze tapemethode juist een “vergroting van de mobiliteit” door functieverbetering.

Het principe is : Activeren in plaats van fixeren met daarbij behoud van de volledige functionaliteit van de spieren.

Tevens kan met medical taping hooikoorts worden behandeld.