Fitkids in Venlo

Wat is fitkids?

Fitkids is een beweegprogramma opgezet door Stichting Fitkids voor kinderen met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening van 6-18 jaar. Zodat deze kinderen, onder professionele begeleiding, kunnen trainen en bewegen in een sportieve en stimulerende omgeving.

De Fitkidstraining vindt plaats in een sportcentrum.

Wat is het doel van Fitkids?

Het hoofddoel van Fitkids is kinderen een nieuwe ‘life-style’ aan te leren. In Fitkids ontdekken de kinderen weer plezier in bewegen te krijgen. Een ander belangrijk doel is het verbeteren van de fysieke en mentale conditie. In Fitkids wordt het kind gestimuleerd om na het doorlopen van het Fitkidsproject door te gaan met een andere sportactiviteit bijvoorbeeld in clubverband. Dit kan eveneens beschouwd worden als een belangrijk doel van Fitkids.

Wat doet stichting Fitkids?

Fitkids is opgestart als een project van Artsen voor Kinderen en is sinds oktober 2005 ondergebracht in een aparte stichting. Lex Winkler is directeur van Stichting Fitkids. De dagelijkse leiding is in handen van Jikke Wigmans. Het Fitkidsteam bestaat daarnaast uit Elles Kotte, bewegingswetenschapper.

Wordt Fitkids vergoed?

Fitkids wordt door verschillende zorgverzekeraars vergoed. U kunt bij uw zorgverzekeraar informeren.

Waar vind ik meer informatie?

http://www.fitkids.nu

Hoe kan ik mijn kind aanmelden voor fitkids?

  • Aanmelden voor fitkids in Venlo
    Bel onze praktijk: 077 354 8864